Heske Blogg

Markedsføring

TikTok vs Instagram Reels
Heske
August 11, 2023
TikTok og Instagram Reels er to plattformer som lar brukere lage korte, underholdende videoer som kan deles med følgere og publikum. Selv om de har lignende funksjonaliteter, er det noen forskjeller mellom de to som kan påvirke bedrifters valg av plattform. Her er noen sammenligninger mellom TikTok og Instagram Reels:

Brukerbase: TikTok har en betydelig yngre brukerbase enn Instagram, og kan være spesielt verdifull for bedrifter som ønsker å nå ut til en yngre målgruppe. Instagram har imidlertid et bredere publikum og kan være mer passende for bedrifter som ønsker å nå ut til en eldre eller mer variert målgruppe.

Synlighet: TikTok har en egen utforskeseksjon der brukere kan oppdage nytt innhold. Instagram Reels vises også i utforskeseksjonen, men er bare en av flere funksjoner som vises der. Dette kan bety at det kan være enklere å bli oppdaget på TikTok.

Funksjonaliteter: TikTok har flere funksjonaliteter som kan bidra til å skape unikt og engasjerende innhold, inkludert duetter, filtre og effekter. Instagram Reels har også flere funksjoner, men TikTok er fortsatt mer avansert i denne kategorien.

Lengde på videoer: TikTok tillater videoer opptil ett minutt lang, mens Instagram Reels begrenser videoene til 30 sekunder. Dette kan være en faktor å ta i betraktning når man bestemmer seg for plattformen.

Konkurranse: TikTok er en konkurrent til Instagram og Facebook, mens Instagram Reels er en ny funksjon innenfor en allerede eksisterende plattform. Dette kan bety at TikTok-brukere kan ha en tendens til å være mer engasjerte med innholdet på plattformen.

I sum er både TikTok og Instagram Reels verktøy som kan være verdifulle for bedrifter som ønsker å øke synligheten og engasjementet på sosiale medier. Hvilken plattform som passer best for bedriften avhenger av målgruppen og målene for markedsføringen. Det kan være verdt å prøve begge plattformene for å se hva som fungerer best for bedriften din.

Trenger du hjelp med markedsføring eller andre digitaletjennester?

Relevant blogg

Markedsføring i Bilpleiebransjen
Markedsføring på TikTok, Funker det?
5 tips på hvordan få mer views på tiktok